Bullshit Generation

Jag var ganska peppad inför Idea Generation. Det började bra; när förvånade du dig själv senast? Bra fråga. Sen började föreläsningen. Aj ajaaaj!

Det började

De inledde med ett par roliga övningar, och det blandades friskt med att de snackade skit i ett par timmar. "Vi har då läst en bok där de pratar om sånahär minnesbilder och här är då massa bilder jag orkar inte beskriva vad de betyder eller så men ja här är bilderna och ni skulle ju kunna läsa mer om det här om ni är intresserade det finns en bok som är intressant men jag kommer i alla fall inte säga något vettigt om det men jag har läst boken och den är bra." Lågstadienivå. Ungefär så kändes det. Tänk utanför boxen ungar! Right.

Det urartade

Sen vacklade vi in på uppgiften. Med ett lite oklart fokus var det svårt att greppa den till en början. De velade om lite papper som inte fanns. Skulle du skriva ut? Jag? Jaha. Ja men okej. Vadå du menar nu? Nej men åh. Jaha. Ja okej. När vi väl var igång med uppgiften så hade de fått för sig att sätta på hög musik lite då och då och leka lekar. Rolig idé. För det var roligt. Mig gav det i alla fall ingenting. Om målet var att släppa uppgiften och börja tänka i andra banor kunde de lika gärna ha gett mig en örfil. Det skulle nog ha varit mer effektivt. Och mindre smärtsamt. 

Såg ni Bullshit i helgen? De pratade om alternativa mediciner. Tjejen som köpte in en apparat med julbelysning som hängde lite godtyckligt i en halvcirkel över en säng. Henne gillade jag. Manualen var på spanska. Hon hade inte läst den. Hon kunde inte spanska. Men det fanns en apparat man kunde ställa in saker på. Det gjorde hon. Då kändes det bra. Lamporna blinkade lite psykadeliskt sådär. Det helade personen som låg under dem. Så sa de i alla fall. Och det funkade ju. Eller?

Helt värdelöst var det kanske inte. Något lär man sig ju alltid. Men men. Det kändes lite som när ens farbror har läst om det här "internet". Man kan verkligen hitta allt på internet! Oh så modernt! Sen ska han beskriva för alla andra hur man gör. Lite på rätt spår, fast han har totalt missat poängen. Kul för dem. Synd för oss!

Boxningshandskar & clownnäsor

Marcus Höök lyckades vara lite bättre än alla andra. Oj ojoooj, så det kan gå! Riktigt riktigt bra. Förväntade mig mer spetsad och stark kritik ifrån honom, men han var otroligt inspirerande, och han bjöd på sig själv. Som ni minns lovade han oss clownnäsor för besväret. 
De förvaras i en påse under mitt bord. Vaktade av Lennart. Jag har försökt att dela ut till de flesta, men om jag har glömt någon så kom och slå på mig!

Livet är underbart!

Så heter i alla fall filmen vi valde för vår gruppuppgift. Imorse kidnappade vi ett par sackosäckar och såg den tillsammans i ett av de små mötesrummen. Jag har sett den innan. Det enda jag blev förvånad över var hur otroligt bra den faktiskt är. Helt underbar! Man glömmer snabbt. 
Livet är Underbart
Efter att ha sett och diskuterat filmen kom vi fram till att försöka med en - på ett sätt - ganska riskfylld presentation. Vi ska testa något ingen av oss har gjort förrut, och oavsett om vi lyckas eller misslyckas så känns det som att vi kommer ha sjukt kul. Det känns lite virrigt just nu, och det kommer bli stressigt imorgon, men jag tror det kommer bli helt fantastiskt. Upp till bevis på torsdag! 

Tyvärr verkar det bli lite för stressigt för att vi hinner köra någon CSS-workshop på torsdag. Aj ajaaaaj. Men om vi har tur kan vi köra en på fredag istället!

Hur du hittar gratis & högupplösta bilder

Fantastiska bilder att jobba med är inte alltid det lättaste att hitta, speciellt när vi sitter på ett tajt schema och en i stort sett obefintlig budget. Så, här kommer en lista på sidor där man hittar mängder med gratisbilder i hög kvalité. Digg in!
Fantastiska solroser

Creative Commons

Share, Remix, Reuse - Legally. På CreativeCommons.org kan du söka på bilder som finns tillgängliga under Creative Commons License. Det är ganska många det, och det finns en hel del olika licenser, så det kan vara nödvändigt att läsa på och veta vad man får och inte får göra med dem.

stock.xchnge

SXC.hu är en sida där fotografer och designers laddar upp material fritt för andra att använda. Man måste vara medlem för att ladda ner bilder i originalstorlek, men det är gratis och helt smärtfritt.

Multimedia-Stock

Multimedia-Stock hittar man mycket mer än bara foton. Sidan kräver dock registrering, men allt är såklart gratis.

DeviantART

DeviantART är inte bara ett bra (okej, det kan diskuteras) ställe att lägga upp sina alster och få feedback på. Många lägger upp bilder helt fria för att andra att använda - ofta med den enda restriktionen att du måste skicka ditt verk till dem så de ser vad du har använt bilden till. Ganska så fördelaktigt.

CGTextures

CGTextures.com är en fantastisk sida för att hitta - just det - texturer. Sidan är främst riktad mot 3D-artister, men det gör den inte det minsta mindre användbar. 

Mayang

Mayang.com är även det en bra sida för att hitta texturer. Tyvärr verkar de ha problem med sin hosting, men det kan vara värt lägga sidan på minnet - tills den börjar fungera igen.

Missat något?

Det finns säkert massor med mer guldgruvor där ute. Ifall ni sitter och håller på någon - dela med er!


Presentationsteknik liksom

Så drar vår andra modul igång! Presentationsteknik är roligt. Det är bra att träna på. Jag tänkte lite på det där - det är känsligt att prata om presentationsteknik. Tänk om föreläsaren har dålig presentationsteknik. Oj ojoooj! Jisses. Han skulle nästan bli en paradox i sig själv. När jag tänker efter skulle det i för sig vara ganska roligt. Men ändå.
Steve är i alla fall bra han. På att presentera alltså. Lite för bra nästan, men sånt händer. Ser ut som att det finns plats på schemat för vår CSS-workshop i alla fall, och det är såklart awesome. 
Right?

Right!
Det blir mycket att tänka på, men det är så det ska vara. Mer info om den kommer snart!

Nu rör vi på oss!

Jag vet inte hur många som har frågat mig varför vi motionerar under en hel vecka. Ett fantastiskt mysterium. Här är vi i alla fall nu, och vi har suttit ganska mycket still hittils. Föreläsningarna har varit rätt så sega, men uppgifterna är desto bättre.

Uppgift 1: Gör något coolt tills imorgon

Med världens luddigaste beskrivning på en uppgift i handen kändes det ganska bra. Jag har programmerat en del innan, så jag ville fokusera på att animera något helt för hand. 
Resultatet blev något slags minimalistiskt intro till mig själv. Det tog lite (ganska mycket) längre tid än vad jag förväntade mig, men roligt var det!

Dansa dansa dansa!

Nu har även jag bidragit till dance-match.se! Fred och Nicolai har redan hunnit, om ni har lyckats missa det. Att det inte är jag som dansar på mitt bidrag är en obetydlig detalj (Lennart håller med). Jag lyckades fånga en vän när han dansade under helgens firanden. Det är alltså den röda filuren i svart hår vi pratar om. Helt fantastisk dans. Notera hans vågade benlyft i slutet! 

Och sen kom fantastiska fredag

Fredag fredag fredag. Presentationen igår gick riktigt fint! Nästan lite för bra, fast Lennart tog ner mig på jorden igen. Lennart är bra han. De som gillade presentationstekniken kan gärna ta en titt på Identity 2.0 Keynoten med Dick Hardt. Fantastiskt!
Veckan gick väldigt fort, och vi ägnade en stor del till bara presentationen. Jag var taggad inför Marcus, Martin och Gregs motionworkshop igår, men insåg sen hur svårt det är att jobba med en så stor grupp där alla har så otroligt olika förkunskaper. De gjorde ett bra jobb, men jag smög iväg efter ett tag och jobbade självständigt istället. Blir kul att se hur de kommer handskas med oss nästa vecka. Då blir vi ju några till. Oj ojooooj!

Veckans tabbe stod nog Marius för, som målade en penis på sin Powerbook med en whiteboard marker för att se ifall man kunde ta bort den. Det tog ett tag, kan man nog säga. Norrmän alltså. Nu blir det till att plugga After Effects över helgen!

Hej och hå! 

Det här är Lennart

Hej Lennart! Så heter han alltså. Lennart. Jag är medveten om att kossor nog inte kan heta Lennart. Eller borde snarare. För kossor är ju honor. Men det gäller att tänka utanför boxen.
Kossan Lennart chillar bredvid Tobias iMac
Lennart är ett CDställ. Främst en ko, men även ett CDställ. Han fäller bara ut magen, och tada! Väldigt fördelaktigt. Han har även visat sig att vara ett utmärkt ställ för hörlurarna när jag själv inte lyssnar, samt en god kamrat. Nu är han alltså en del av klassen. Lennart. Nu ska vi fortsätta jobba. Lennart och jag. 

Hej och hå!

Bara en vecka?

När jag tänker på vad som har hänt under veckan så känns det inte alls som att det bara har gått en vecka. Kanske har det gått två veckor. Det låter bättre. Ganska logiskt faktiskt. Fast samtidigt har tiden gått sådär snabbt. Som när man har kul. Det jämnar nog ut sig då.

Föreläsningarna fortsätter

Vem gillar inte att dansa? Jag älskade Paul Collins föreläsning. Även om han kanske inte var en så utpräglat bra talare som Magnus Lindqvist, så var det avslappnat, och han hade mycket att bjuda på. 
Jag var inte lika taggad inför Delhaize workshop, men det visade sig vara bättre än vad jag förväntade mig. Det var kul att se hur de tänkte, och även lärorikt för mig själv att få se mina och alla andras önskningar så konkret, och hur man kan jobba för att uppnå dem. Fint USB-minne också. Stort, men ändå litet. Sådär magiskt högteknologiskt.

Katarina Graffman hade en del fina insikter, men pratade lite för mycket om hur ungdomar är i dagens samhälle. Det kändes lite knasigt. Saker som man redan visste. Det mesta i alla fall. Bättre, i vissa fall, kändes det som. Fast alla är väl inte så unga, så det är förlåtet. Hon borde jobba lite på sin presentationsteknik i alla fall. Mycket text, dåligt fokus, inga rubriker på diagrammen; det var svårt att hänga med ibland. 

UGL Light - nu med annat sötningsmedel

Sen var det mini-UGL! Det var roligt, och alltid lika lärorikt. Trots allt. På något sätt. Efter statusmötet vi hade på torsdag så kom gruppen verkligen igång; vi kom in på helt rätt spår och alla blev pepp. Så det kändes lite konstigt att försöka hitta fel i gruppen på fredag. Du förstår nog. Men allt går tydligen, om man anstränger sig. Inte för att jag kan påstå att det var någon radikal feedback vi gav varandra. Men det är väl lite av poängen; det är precis det som det inte måste vara. Så det var skönt.

Peppen!

Jag har aldrig varit så pepp tidigare på att återvända till en utbildning. Efter en helg. Det här blir helt fantastiskt! Jobbajobbajobba. Arbetsmiljön är underbar. En ny vecka! YEAAAAAH!

Jag har haft lite problem med ryggen efter alla långa dagar framför datorn förra veckan. Konstigt nog. Jag har pratat med brodern, och har blivit rekommenderad att röra mig så mycket så möjligt, och sådär "mjukt". I min värld betyder det psykadeliskt, så om jag sitter och gör suspekta rörelser - eller går runt och gör det - så vet ni varför. 

RSS 2.0