Fantastiska sidor för insikt i branschen

Det kan vara svårt att hitta de där guldkornen. Här följer en mängd med värdefulla länkar för att få en bättre insikt i branschen - sett utifrån såväl som innifrån. 

Om trender, framtiden & branschen

ReadWriteWeb skrivs inte av branschen, men om branschen. Här hittar man alltid det senaste om vad som är pågång, och vad som är populärast just nu. Deras tagline; Web Apps, Web Technology, Trends, Social Networking & Social Media. 

A list apart samlar alla webbens experter på ett och samma ställe. Välskrivna artiklar med tillhörande bra diskussioner. Exempel på en intressant artikel är George Oates Community: From Little Things, Big Things Grow. 

TED.com är en fantastisk källa för ögonöppnande tal av insiktsfulla talare. Det är inte på något sätt bundet endast till branschen - snarare tvärtom. Missa inte alla artiklar taggade med Future.

Företags- och frilansbloggar

37signals är ett spännande företag. De må vara väldigt tekniskt begåvade (bland annat David Heinemeier Hansson, mannen bakom Ruby on Rails, jobbar där), men deras blogg riktar sällan in sig på tekniska detaljer. De pratar däremot mycket om hur branschen förändras, arbetsklimat och, såklart, om företaget 37signals. Själva benämner de bloggen som A design and usability blog: Signal vs. Noise. Fyndigt.

Khoi Vinh är Design Director på NYTimes.com, och är en av de mer kända förespråkarna av grids på webben. Han skriver sällan om New York Times på sin blogg, men postar däremot mängder med insiktsfulla inlägg om design, webben och branschen.

Andy Rutledge jobbar för Unit Interactive, och har väldigt mycket åsikter om hur man beter sig som proffs, och vad för kunskaper man borde besitta om man jobbar inom branschen. Han har även producerat åtta, väldigt lärorika, avsnitt av hans egna podcast The Design Show

Viget.com håller i hela fyra olika bloggar - alla med varsitt tema. Viget:Advance (Strategy Lab) är en av de bättre, men det finns även den vackra Viget:InspireViget:Extend och Vigit:Engage.

Visuella trender & reklam

För att utforska visuella trender, och kanske bli inspirerad (woho!):
Det finns mängder med gallerier som visar upp det senaste inom webben. Här är ett urval:

Missat något?

Tycker du att jag har missat någon bra sida? Hjälp till att fylla på!

Kommentarer
Postat av: Anonym

FAN va bra.

Tack!

2008-08-26 @ 15:26:05
URL: http://artofsean.blogg.se/
Postat av: Sean

glömde skriva namn :)

2008-08-26 @ 15:26:31
URL: http://artofsean.blogg.se/
Postat av: Tobias

La till lite mera sidor. Awesome att det uppskattas!

2008-08-26 @ 22:40:03
URL: http://livingathyper.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0