Bullshit Generation

Jag var ganska peppad inför Idea Generation. Det började bra; när förvånade du dig själv senast? Bra fråga. Sen började föreläsningen. Aj ajaaaj!

Det började

De inledde med ett par roliga övningar, och det blandades friskt med att de snackade skit i ett par timmar. "Vi har då läst en bok där de pratar om sånahär minnesbilder och här är då massa bilder jag orkar inte beskriva vad de betyder eller så men ja här är bilderna och ni skulle ju kunna läsa mer om det här om ni är intresserade det finns en bok som är intressant men jag kommer i alla fall inte säga något vettigt om det men jag har läst boken och den är bra." Lågstadienivå. Ungefär så kändes det. Tänk utanför boxen ungar! Right.

Det urartade

Sen vacklade vi in på uppgiften. Med ett lite oklart fokus var det svårt att greppa den till en början. De velade om lite papper som inte fanns. Skulle du skriva ut? Jag? Jaha. Ja men okej. Vadå du menar nu? Nej men åh. Jaha. Ja okej. När vi väl var igång med uppgiften så hade de fått för sig att sätta på hög musik lite då och då och leka lekar. Rolig idé. För det var roligt. Mig gav det i alla fall ingenting. Om målet var att släppa uppgiften och börja tänka i andra banor kunde de lika gärna ha gett mig en örfil. Det skulle nog ha varit mer effektivt. Och mindre smärtsamt. 

Såg ni Bullshit i helgen? De pratade om alternativa mediciner. Tjejen som köpte in en apparat med julbelysning som hängde lite godtyckligt i en halvcirkel över en säng. Henne gillade jag. Manualen var på spanska. Hon hade inte läst den. Hon kunde inte spanska. Men det fanns en apparat man kunde ställa in saker på. Det gjorde hon. Då kändes det bra. Lamporna blinkade lite psykadeliskt sådär. Det helade personen som låg under dem. Så sa de i alla fall. Och det funkade ju. Eller?

Helt värdelöst var det kanske inte. Något lär man sig ju alltid. Men men. Det kändes lite som när ens farbror har läst om det här "internet". Man kan verkligen hitta allt på internet! Oh så modernt! Sen ska han beskriva för alla andra hur man gör. Lite på rätt spår, fast han har totalt missat poängen. Kul för dem. Synd för oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0