Webapps för att enkelt organisera grupparbeten

Att samla en grupps material och anteckningar på ett och samma ställe kan vara vitalt för att en grupp ska fungera smidigt (okej, vi sitter inte så långt ifrån varandra, men vem orkar lyfta på arslet i en högteknologisk värld?). Här är tre enkla webbapplikationer som lätt gör det möjligt för alla i en grupp att ta del av samma material:

Stixy.com är en gratis webbapp i all Web 2.0-anda. Gruppen delar ett slags "skrivbord" online, där alla kan dra ut objekt, såsom foton, textdokument, bilder och post-its, som sedan alla ser och kan ändra på. Det går snabbt att komma igång med och funkar på såväl Mac som Windows. Du kan behöva uppdatera till senaste versionen av Flashplayer innan det fungerar.

Google Docs kan vara ett fördelaktigt alternativ för alla som redan har en gmail; det är bara att logga in. Möjligheten att dela dokument med andra finns, men det är något mer omständigt att använda än Stixy och andra konkurrenter. Google Docs största fördel är mer avancerade editeringsfunktioner för dokument; man kan skapa formulär, kalkylärk, dokument och presentationer.

Tadalist.com är en webbapp från gruppen 37signals, som jag skrev om redan igår. Tadalist gör bara en enda sak, och den gör det riktigt bra; to-do-lists (oooh!). Du kan dela med dig av dina listor - antingen genom att låta andra redigera och ändra i dem genom att bjuda in arbetskamrater en för en, eller genom att publicera en lista så att vem som helst kan läsa och se den, men inte redigera den. Din to-do-list genererar även ett RSS-flöde, vilket gör det ännu enklare att hålla sig uppdaterad på gruppens åtaganden. 

Sist men inte minst så är MindMeister ett trevligt verktyg för att skapa kollaborativa mind-maps (oh så trendigt med svengelska).

Missat något? Problem?

En del har haft problem att komma igång med vissa av programmen - tveka inte att titta förbi eller fråga i kommentarerna efter hjälp. Om du har tips på något mer program som kan hjälpa oss att organisera våra grupper - dela med dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0