Hur du hittar gratis & högupplösta bilder

Fantastiska bilder att jobba med är inte alltid det lättaste att hitta, speciellt när vi sitter på ett tajt schema och en i stort sett obefintlig budget. Så, här kommer en lista på sidor där man hittar mängder med gratisbilder i hög kvalité. Digg in!
Fantastiska solroser

Creative Commons

Share, Remix, Reuse - Legally. På CreativeCommons.org kan du söka på bilder som finns tillgängliga under Creative Commons License. Det är ganska många det, och det finns en hel del olika licenser, så det kan vara nödvändigt att läsa på och veta vad man får och inte får göra med dem.

stock.xchnge

SXC.hu är en sida där fotografer och designers laddar upp material fritt för andra att använda. Man måste vara medlem för att ladda ner bilder i originalstorlek, men det är gratis och helt smärtfritt.

Multimedia-Stock

Multimedia-Stock hittar man mycket mer än bara foton. Sidan kräver dock registrering, men allt är såklart gratis.

DeviantART

DeviantART är inte bara ett bra (okej, det kan diskuteras) ställe att lägga upp sina alster och få feedback på. Många lägger upp bilder helt fria för att andra att använda - ofta med den enda restriktionen att du måste skicka ditt verk till dem så de ser vad du har använt bilden till. Ganska så fördelaktigt.

CGTextures

CGTextures.com är en fantastisk sida för att hitta - just det - texturer. Sidan är främst riktad mot 3D-artister, men det gör den inte det minsta mindre användbar. 

Mayang

Mayang.com är även det en bra sida för att hitta texturer. Tyvärr verkar de ha problem med sin hosting, men det kan vara värt lägga sidan på minnet - tills den börjar fungera igen.

Missat något?

Det finns säkert massor med mer guldgruvor där ute. Ifall ni sitter och håller på någon - dela med er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0